Wat is Reiki

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. ‘Rei’ betekent universeel. ‘Ki’ betekent energie. Aan het begin van de 19de eeuw heeft Dokter Mikao Usui, een japanse predikant [1864-1926], Reiki herontdekt. Hij vond een manier om jezelf en andere mensen te  behandelen. 

Zelfgenezend vermogen geactiveerd

Wanneer je de helingsmethode Reiki leert, word je een doorgeefkanaal voor de energie die overal om ons heen aanwezig is.
Door de handen rustig in vaste reeks van posities neer te leggen bij jezelf, of bij iemand anders op het aangeklede lichaam,
word er een “stroming” in het lichaam ervaren, waardoor het zelfgenezend vermogen, dat ieder mens van nature heeft, tijdens de behandeling geactiveerd wordt. Er word ontspanning en innerlijke rust ervaren.

Reiki en de reguliere geneeskunde

Reiki gaat altijd samen met de reguliere medische hulp, maar komt nooit in de plaats van. Ook is het goed te combineren met andere alternatieve therapieën. Reiki is daarom eigenlijk altijd veilig; het werkt nooit tegen, maar altijd mee.

Behandelingen

Er zijn verschillende redenen waarvoor je je kunt laten behandelen met Reiki. Heb je lichamelijke, stress- of spanningsklachten, burn-out, ADHD of relationele problemen? Reiki ondersteunt het helingsproces in de brede zin van het woord. Het is een helende energie die je verlichting kan geven op fysiek, emotioneel en psychisch niveau.

Geen specifieke klachten?

Ook als je geen specifieke klachten hebt, heeft Reiki een positieve uitwerking. Door Reiki kun je je vitaler gaan voelen. Reiki is de fundering waardoor dingen helderder voor je worden en inzichten geeft. Reiki geeft innerlijke rust en ontspanning .Ben je nieuwsgierig? Maak een afspraak en ervaar gewoon eens wat Reiki met je doet!

Door de Reiki ervaarde ik dat de energie door je lichaam stroomt en voelde je rustiger in je hoofd worden. Of je nu last hebt van fysieke klachten, of gewoon druk in je hoofd, Reiki is in staat om overal verlichting voor te geven. En als je even wilt bij tanken dan zorgt een Reiki behandeling bij Antoinette ervoor dat je weer volledig wordt opgeladen.

Karin.

Hoe gaat een behandeling in z'n werk?

Als je voor het eerst komt, is er een korte intake. Om zo met elkaar kennis te maken en je wat meer over je achtergrond kan vertellen.
Je neemt liggend plaats op de behandeltafel. Je hoeft je hierbij niet van kledingstukken te ontdoen. Vervolgens leg ik mijn handen zachtjes op verschillende plekken aan de voor- en achterkant van het lichaam in een vaste reeks van handposities. Hierdoor geef ik de Reiki energie door. Dit kan voelbaar zijn door een “stroming” van warmte, kou of bijvoorbeeld tintelingen in je lichaam. Een Reiki behandeling duurt 60 minuten, maar werkt langer door in je lichaam.

Wat een fijne, eerste ervaring, na mijn Reiki behandeling! kort daarna nog drie behandelingen mogen ontvangen. Na de tweede behandeling merkte ik al dat mijn rechterscheenbeen veel rustiger was geworden. De pijn was dus minder!

Nico

Reiki is breed inzetbaar!

Reiki tijdens je zwangerschap.
Tijdens je zwangerschap is je hormoonhuishouding uit balans, je lichaam verandert sterk. Je energie-evenwicht staat onder druk. Fysiek maar ook emotioneel.
De aanstaande moeder en het ongeboren kindje ervaren samen de energie van Reiki tijdens de behandeling.
“Zwangerschapskwaaltjes” verzachten en de aanstaande moeder voelt zich vitaler. Wat weer positief door werkt op het ongeboren kindje dat de rust van de Reiki energie ervaart.

Reiki na je zwangerschap:
Je lichaam herstelt gemakkelijker na de bevalling en ook verwerk je emotioneel gezien eerder na de bevalling.

Reiki bij kinderen.
Kinderen snakken naar een rustpunt in deze hectische maatschappij. Ook zij mogen alle indrukken in hun leventje verwerken. Reiki kan hun daar zeker bij ondersteunen.

Reiki bij (oudere) mensen.
Bij de ouder wordende mens gaan kwaaltjes opspelen. Reiki kan je ondersteuning bieden om dit proces te accepteren en/of te verlichten. Medicatie die voorgeschreven is door de arts kunnen bijwerkingen geven. Reiki  kan je helpen om deze bijwerkingen te verzachten. 

Daarnaast kan zeker in de terminale face van het leven, Reiki ingezet worden ter ondersteuning van dit proces.

Behandelcyclus

Om het effect van Reiki goed te ervaren bij langdurige klachten, is het raadzaam om meerdere behandelingen te nemen. Bijvoorbeeld vier keer in een korte periode achter elkaar. Zo’n behandelreeks kan een belangrijke aanzet geven tot heling op alle niveaus. Hoeveel Reiki behandelingen er nodig zijn, gebeurt natuurlijk in samenspraak. Jij hebt altijd de beslissende stem hierin. Wanneer je voelt dat Reiki na een aantal behandelingen bij je past, kun je een aantal weken wekelijks een behandeling ontvangen. Ook bestaat  de mogelijkheid om een 1e graads cursus te volgen.

Prijs

Voor een volledige Reikibehandeling van 60 minuten is het tarief €60,–.Als er vier opeenvolgende afspraken worden gemaakt is het tarief €220,–. Reikibehandelingen dienen contant te worden voldaan. Desgevraagd stuur ik je een betalingsbewijs.

Beoefen je Reiki?

Een 4-daagse behandeling, geef je een boost bij je groeiproces[sen].

Eerste graads Reiki cursus

Wil je ook Reiki leren? Reiki is voor iedereen toegankelijk. Je hebt geen vooropleiding of een specifieke vaardigheid nodig.
Reiki leren, kun je zien als een cadeau aan jezelf. Reiki maakt je bewuster en stimuleert helderheid in je persoonlijke proces. 
Het kan op een natuurlijke manier verlichting, en innerlijke rust geven. 
Door het volgen van de eerste graads Reiki cursus heb je altijd en overal de mogelijkheid om die natuurlijke energie toe te passen bij jezelf.

Door mezelf elke dag met Reiki te behandelen, werd mijn zelfhelend vermogen aangesproken en gestimuleerd. Tegelijkertijd met mijn lichaam ontspande ook mijn geest en kon ik toekomen aan het ontdekken en ontwikkelen van mezelf naar de mens die ik in wezen ben. Langzaam komt mijn ware zelf aan bod.

Willemijn.

Invulling van de cursus

Een cursus begint met de geschiedenis van Reiki. Elk dagdeel krijg je een inwijding, rituelen voor de beoefening van Reiki .
Je leert de Reiki energie in een vaste reeks van posities door te geven via de handen. In de cursus leer je zowel jezelf als andere mensen te behandelen.
De handposities worden geoefend met de bijbehorende toepassingen.

Je krijgt de 5 Reiki leefregels aangereikt. Door Mikao Usui toegevoegd aan de beoefening van Reiki. Zodat je wordt uitgenodigd om steeds meer in het hier en nu te leven en dichter bij jezelf te komen.

 De cursus bestaat uit vier dagdelen.

Reiki is voor mij een mooi hulpmiddel, omdat ik er zelf mee aan de slag kan en elk moment van de dag kan toepassen.
Reiki is een verreiking en zeker de moeite waard.

Annet

Usui Shiki Ryoho: De cursus wordt verzorgd volgens de originele traditie van Usui Shiki Ryoho, met eerbied de spirituele afstammingslijn Mikao Usui, Chjiro Hayasi, Hawayo Takata, Phyllis Lei Furumoto, Johannes Reindl.

Praktisch

Voor actuele cursus data en tijden zie “Agenda”. Een cursus bestaat altijd uit 4 dagdelen in 4 achtereenvolgende cursus dagen.
De investering voor de eerste graads cursus is € 150,– inclusief een certificaat van de Reiki Alliance.Heb je persoonlijke vragen of wil je meer weten over de cursus, of heb je de voorkeur voor een andere cursus datum, je kunt altijd contact met mij opnemen.

Agenda eerste graads Reikicursus.

 

        9, 10, 11, en 12 december, 3 avonden van 19.30 tot 22.30 uur, zaterdag van 9.30                tot 12.30 uur.[vol]

  • 13 en 14 januari van 19.30 tot 22.30 uur, 15 en 16 januari van 9.30 tot 12.30 uur.
  • 10,11,12 en 13 februari, 3 avonden van 19.30 tot 22.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur.

Tweede graads Reiki cursus

De eerste graad Reiki is een compleet afgeronde cursus. Wanneer minimaal 1 jaar jezelf regelmatig een behandeling geeft, kan de behoefte ontstaan om je verder te ontwikkelen. Dan is het volgen van een tweede graad cursus een verrijkende aanvulling

Symbolen

De tweede graads cursus bestaat uit drie dagdelen. Tijdens de cursus krijg je de symbolen aangereikt, met de mogelijkheden die toepasbaar zijn.
Er is één inwijding.
De tweede graad is een diepere en bredere verrijking in de beoefening van Reiki.
Dieper, omdat door de symbolen de energie nog intenser wordt ervaren, op mentaal, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau.
Breder, omdat door de symbolen er nog veel meer mogelijkheden zijn om Reiki te  beoefenen.
Met andere woorden: Je gaat nog intensiever met jezelf aan de slag.

Interesse?

Bel of mail wanneer je interesse hebt. Dan bespreken we in een persoonlijk en informatief gesprek jouw vragen en wensen.

Praktisch

De investering voor de tweede graads cursus is €500,00 inclusief een certificaat van de Reiki Alliance.

Zie je voor actuele cursus data en tijden tweede graads cursus. De cursus bestaat uit 3 dagdelen. Tussen het eerste en tweede dagdeel zit altijd enkele dagen. Het derde dagdeel sluit aan op het tweede dagdeel. Aan het eind van de cursus wordt met elkaar een Reikisessie afgesproken.

Een andere cursus datum wat beter bij jou past is ook mogelijk.

Agenda Tweede graads cursus

*Eerste deel, vrijdag 19 februari 2021 van 19.30 tot 22.30 uur, tweede deel, vrijdag 26 februari van 19.30 tot 22.30 uur en het derde deel, zaterdag 27 februari van 9.30 tot 12.30 uur

Voor contact op te nemen kun je bellen met 06-25180163 of een mail sturen.

Reiki-activiteiten

Behandelavonden eerste graad

Heb de je eerste of tweede graad Reiki en wil je uitwisselen met andere Reiki studenten?
Je bent van harte welkom op de behandelavonden. Je kunt per avond inschrijven.
Bij elke behandelavond geef en ontvang je Reiki. 

Je ervaart een nog grotere intensiteit van de Reiki energie tijdens de behandeling
Vanaf 19.15 staan koffie en thee klaar. Om 19.30 begint de avond tot ongeveer 22.15 uur.

Tip: Neem eventueel sloffen/sokken en een extra trui of vest mee.

Praktisch:

Data behandelavond eerste graad,

-Donderdag 3 december

-Donderdag 4 februari.

Tijden: van 19.30 tot 22.15 uur.

Tarief: €12,50 inclusief koffie en thee.

Opgeven: via contact

Reiki Groepsvierdaagse

Hoe kan je het jaar beter starten?

Samen komen en 4 dagen achter elkaar Reiki ontvangen is een mooie krachtige ervaring.

In 4 dagdelen van 3 uur Reiki uitwisselen in een groep, tijdens deze dagen ontvang en geef je een totale Reikibehandeling. Dit doen we in stilte en dus met dezelfde mensen.

In een mooie rustige ruimte, waar alles voor je klaar staat als je binnen komt.

                               Waarom?

-Op een mooie manier je nieuwe jaar starten

-Ervaren wat een Reiki vierdaagse is geeft.

-De ervaring is dat de energie in een groep krachtiger is.

-Deze Reiki vierdaagse is voor alle Reikigraden en stromingen.

Praktisch:

Deze  Reiki groepsvierdaagse wordt georganiseerd door mij en Christina Spies.

Locatie: Kleine Woerdlaan 15a in Naaldwijk bij Bliss open Space

Datum: 6 t/m 9 januari 2021

Tijden: 13.30 tot 16.30 uur.

Investering: €80,00

Opgeven: via contact of bij Christina Spies info@reikiwestland.nl

Reikicyclus in het Westland

Een cyclus is een gebeurtenis die een bepaalde regelmaat heeft. Met de Reikicyclus is het niet anders.

Met een vaste groep ge je op regelmatige basis Reiki uitwisselen,in een vooraf afgesproken periode. 

Het is bewezen dat de Reikicyclus een voedingsbron is voor jouw eigen spirituele beoefening.

Samen met de groep ga je ervaren wat het met je doet als je een Reikibehandeling ontvangt en geeft. Elke week kan deze ervaring anders zijn en door dit na afloop in de cirkel te delen leer je van jouw eigen ervaringen die van de andere deelnemers.

Wil jij dit ook ervaren?

Wij starten begin januari weer met een nieuwe Reikicyclus op de dinsdagavond. De cyclus is open voor alle Reikistudenten vanuit verschillende Reikistromingen.

Invulling van de Reikicyclusavond is:

*Ontvangst met een kopje thee

*Openen in een cirkel

*Plaatsnemen aan de tafels en Reiki uitwisselen.

*Terug in de cirkel met een kopje thee

*Uitwisselen van onze ervaringen

*Afsluiten van de avond

*We sluiten de avond gezamenlijk af.

We hebben een mooie ruimte in het centrum van Naaldwijk aan de Kleine woerdlaan 15a, die we gaan huren en waar we[ met in acht neming van de covid-19 maatregelen.] met max 8 deelnemers terecht kunnen.

Je kan vrij parkeren en het is 7 min. lopen van het busstation.

Praktisch:

Datum: dinsdag 12 januari t/m 2 maart 2021

Tijden: 19.00 tot 22.00 uur

Investering: €120,00

Opgeven: Via  contact of Christina Spies info@reikiwestland.nl

Behandelavond Tweede graad

Jouw Reikipad , is nu nog interessanter en breder inzetbaar, nu je gebruik maakt van de symbolen. Wanneer je met elkaar Reiki uitwisselt, ervaringen deelt, versterkt dit proces van innerlijke heling op een liefdevolle manier.

Praktisch:

Vanaf 19.15 staat koffie en thee klaar. De avond begint om 19.30 tot 22.30 uur.

Tarief: €15,00

Data behandelavond tweede graad: Woensdag 20 januari.

Opgeven: via contact