Wat is Reiki?

Reiki is eenvoud. Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. ‘Rei’ betekent universeel. ‘Ki’ betekent energie. 

Wanneer ik de helingsmethode Reiki toepast, word ik een doorgeefkanaal voor de energie die overal om ons heen aanwezig is.

De Reiki energie activeert het zelfhelend vermogen, dat ieder mens van nature heeft tijdens een behandeling. Er wordt ontspanning en innerlijke rust ervaren.

Waarom Reiki?

Er zijn verschillende redenen waarom je je kunt laten behandelen met Reiki. Heb je lichamelijke, stress- of spanningsklachten, burn-out, relationele problemen? Ben je geconfronteerd met de ziekte kanker? Reiki ondersteunt het helingsproces in de brede zin van het woord. Het is een helende energie die je verlichting kan geven op fysiek, emotioneel en psychisch niveau.

Ook als je geen specifieke klachten hebt, heeft Reiki een positieve uitwerking. Door Reiki kun je je vitaler gaan voelen. De energie van Reiki is de fundering waardoor dingen helderder voor je worden en je inzichten geeft. Reiki geeft innerlijke rust en ontspanning

Wat is Reiki?

Informatieavond Reiki

Altijd graag willen weten wat Reiki is en voor je kan beteken?

Je bent van harte welkom bij de informatieavond over Reiki. De gelegenheid om uitleg te krijgen over Reiki en al je vragen te stellen.

Reiki ervaren d.m.v een korte stoelbehandeling. 

Dinsdag 6 augustus, welkom van 19.30 tot 20.30 uur, koffie en thee staat klaar. Graag vooraf opgeven. De toegang is gratis.

De daarop volgende informatieavond is gepland op dinsdag 3 september, van 19.30 tot 20.30 uur.

Hoe gaat een behandeling in z'n werk?

Als je voor het eerst komt, is er een korte intake. Om zo met elkaar kennis te maken en je wat meer over je achtergrond kan vertellen.

Je neemt plaats op de behandeltafel. Je hoeft je hierbij niet van kledingstukken te ontdoen. Vervolgens leg ik mijn handen zachtjes op verschillende plekken aan de voor- en achterkant van het lichaam in een vaste reeks van handposities. Hierdoor geef ik de Reiki energie door. Dit kan voelbaar zijn door een “stroming” van warmte, kou of bijvoorbeeld tintelingen in je lichaam. Het zelfhelend vermogen wordt op dat moment geactiveerd. Een Reikibehandeling duurt 60 minuten, maar werkt langer door in je lichaam.

Behandelcyclus

Om het effect van Reiki goed te ervaren bij langdurige klachten, is het raadzaam om meerdere behandelingen te nemen. Bijvoorbeeld vier keer in een korte periode achter elkaar. Zo’n behandelreeks kan een belangrijke aanzet geven tot heling op alle niveaus. Hoeveel Reiki behandelingen er nodig zijn, gebeurt natuurlijk in samenspraak. Jij hebt altijd de beslissende stem hierin. Wanneer je voelt dat Reiki na een aantal behandelingen bij je past, kun je een aantal weken wekelijks een behandeling ontvangen. Ook bestaat  de mogelijkheid om een eerste graads cursus te volgen.

Door de Reiki ervaarde ik dat de energie door je lichaam stroomt en voel je rustiger in je hoofd worden. Of je nu last hebt van fysieke klachten, of gewoon druk voelt in je hoofd, Reiki is in staat om overal verlichting voor te geven. En als je even wilt bij tanken dan zorgt een Reiki behandeling bij Antoinette ervoor dat je weer volledig wordt opgeladen.

Karin.

Reiki en de reguliere geneeskunde

Reiki gaat altijd samen met de reguliere medische hulp, maar komt nooit in de plaats van. Ook is het goed te combineren met de alternatieve therapieën. Reiki is daarom eigenlijk altijd veilig; het werkt nooit tegen, maar altijd mee. 

Wat een fijne, eerste ervaring, na mijn Reiki behandeling! Kort daarna nog drie behandelingen mogen ontvangen. Na de tweede behandeling merkte ik al dat mijn rechterscheenbeen veel rustiger was geworden. De pijn was dus minder!

Nico

Reiki is breed inzetbaar!

Geraakt door de ziekte kanker.

Voor jouw gevoel staat de wereld op zijn kop, nu je geraakt bent door de ziekte kanker. De energie van Reiki heeft op het menselijk systeem een balancerende werking. De ervaring leerde bij kanker gerelateerde klachten, dat de veel gehoorde effecten na het ontvangen van een Reikibehandeling, een groter welbevinden, minder gevoelens van pijn, bezorgdheid, eenzaamheid en boosheid. Reiki kan een sneller herstel na een operatie stimuleren. Reiki is goed te combineren bij andere behandel therapieën. Het kan ondersteuning bieden bij chemotherapieën en bestralingen.

Reiki tijdens je zwangerschap
Tijdens je zwangerschap is je hormoonhuishouding uit balans, je lichaam verandert sterk. Je energie-evenwicht staat onder druk. Fysiek maar ook emotioneel.
De aanstaande moeder en het ongeboren kindje ervaren samen de energie van Reiki tijdens de behandeling.
Reiki verzacht “Zwangerschapskwaaltjes” verzachten en de aanstaande moeder voelt zich vitaler. wat weer positief doorwerkt op het ongeboren kindje dat de rust van de Reiki energie ervaart.

Reiki na je zwangerschap
Je lichaam herstelt gemakkelijker na de bevalling en emotioneel gezien knap je sneller op na de bevalling.

Reiki bij kinderen
Kinderen snakken naar een rustpunt in deze hectische maatschappij. Ook zij mogen alle indrukken in hun leventje verwerken. Reiki kan hun daar zeker bij ondersteunen.

Reiki bij (oudere) mensen
Bij de ouder wordende mens gaan kwaaltjes opspelen. Reiki kan je ondersteuning bieden om dit proces te accepteren en/of te verlichten. Medicatie die voorgeschreven is door de arts kunnen bijwerkingen geven. Reiki  kan je helpen om deze bijwerkingen te verzachten.

Daarnaast kan zeker in de terminale fase van het leven, Reiki ingezet worden ter ondersteuning van dit proces.

Reiki-afstandsbehandeling. Voelbare nabijheid op afstand

Het is ook mogelijk om een volledige Reiki behandeling op afstand te ontvangen ook al ben je niet in mijn praktijk. Je kunt dan lekker zittend in je eigen stoel of, liggend op bed een volledige Reikibehandeling ontvangen. Je ervaart de nabijheid/energie ook al zijn we niet fysiek bij elkaar. Nieuwsgierig? Informeer naar de mogelijkheden.

Een tijdje geleden heb ik reikibehandelingen mogen ontvangen, aansluitend de eerstegraads cursus gedaan. Ik was even de weg kwijt, door de reiki heb ik handvatten gekregen en de mogelijkheid om weer mezelf terug te vinden! Het was een hele fijne ervaring waar ik nog elke dag mee werk en veel plezier van heb.

Ineke

Tarief

Maak een afspraak en ervaar gewoon eens wat Reiki met je doet!

Voor een volledige Reikibehandeling is het tarief €65,–.Als er vier opeenvolgende afspraken worden gemaakt is het tarief €240,– Desgevraagd stuur ik je een betalingsbewijs.

Eerstegraads Reiki-cursus

Wil je ook Reiki leren? Reiki is voor iedereen toegankelijk. Je hebt geen vooropleiding of een specifieke vaardigheid nodig.
Reiki leren, kun je zien als een cadeau aan jezelf. Reiki maakt je bewuster en stimuleert helderheid in je persoonlijke proces. 
Het kan op een natuurlijke manier verlichting, en innerlijke rust geven. 
Door het volgen van de eerstegraads Reiki-cursus heb je altijd en overal de mogelijkheid om die natuurlijke energie toe te passen bij jezelf.

Door mezelf elke dag met Reiki te behandelen, werd mijn zelfhelend vermogen aangesproken en gestimuleerd. Tegelijkertijd met mijn lichaam ontspande ook mijn geest en kon ik toekomen aan het ontdekken en ontwikkelen van mezelf naar de mens die ik in wezen ben. Langzaam komt mijn ware zelf aan bod.

Willemijn.

Invulling van de cursus

Een cursus begint met de geschiedenis van Reiki. Elk dagdeel krijg je een inwijding, rituelen voor de beoefening van de eerstegraad van Reiki .
Je leert de Reiki energie in een vaste reeks van posities door te geven via de handen. In de cursus leer je zowel jezelf als andere mensen te behandelen.
De handposities worden geoefend met de bijbehorende toepassingen.

Je krijgt de 5 Reiki leefregels aangereikt. Door Mikao Usui toegevoegd aan de beoefening van Reiki, Zo word je uitgenodigd om steeds meer in het hier en nu te leven en dichter bij jezelf te komen.

 De cursus bestaat uit vier dagdelen.

Reiki is voor mij een mooi hulpmiddel, omdat ik er zelf mee aan de slag kan en elk moment van de dag kan toepassen.
Reiki is een “verreiking” en zeker de moeite waard.

Annet

Usui Shiki Ryoho

De cursus wordt verzorgd volgens de orginele traditie van Usui Shiki Ryoho. Usui Shiki Ryoho is de Japanse naam voor het systeem van natuurlijke heling, of vrij vertaald Universele levensenergie. Usui Shiki Ryoho Reikimaster geeft les, zoals doorgegeven is vanuit de spirituele afstammingslijn van: Mikao Usui, Chujiro Hayasi, Hawayo Takata, Phyllis Lei Furumoto en Johannes Reindl. Met eerbied voor de spirituele afstammingslijn.

Praktisch

Voor actuele cursusdata en tijden zie “Agenda”. Een cursus bestaat altijd uit 4 dagdelen.

Het tarief voor deze mooie investering in jezelf, voor de eerstegraads Reiki cursus € 200,– . Dit bedrag bestaat uit € 150,00 voor de klas en de inwijdingen zelf [ het wereldwijd afgesproken bedrag voor klassen in Usui Shiki Ryoho Reiki] plus  €50,00 additionele cursus kosten voor 4 dagdelen. Inclusief een certificaat van de Reiki Alliance.

Heb je persoonlijke vragen of wil je meer weten over de cursus, of heb je de voorkeur voor een andere cursusdatum, je kunt altijd contact met mij opnemen.

Agenda eerstegraads Reiki-cursus

           *13,14 en 15 augustus, dinsdag en woensdag van 19.30 tot 22.15 uur en donderdag van 9.30 tot 12.15 uur en van 19.30 tot 22.15 uur.

           *17,18 en 19 september, 2 avonden van 19.30 tot 22.15 uur en donderdag van 9.30 tot 12.15 uur en van 19.30 tot 12.15 uur.

           *15,16 en 17 oktober, dinsdag en woensdag van 19.30 tot 22.15 uur en donderdag van 9.30 tot 12.15 uur en van 19.30 tot 22.15 uur.

           *28 en 29 november, donderdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

DSC04428

Tweedegraads Reiki cursus

De eerste graad Reiki is een compleet afgeronde cursus. Wanneer minimaal 1 jaar jezelf regelmatig een behandeling geeft, kan de behoefte ontstaan om je verder te ontwikkelen. Dan is het volgen van een tweede graad cursus een verrijkende aanvulling

Symbolen

De tweede graads cursus bestaat uit drie dagdelen. Tijdens de cursus krijg je de symbolen aangereikt, met de mogelijkheden die toepasbaar zijn bij jou Reiki beoefening.
Er is één inwijding. Een ritueel voor de beoefening van de tweede graad van Reiki.
De tweede graad is een diepere en bredere verrijking in de beoefening van Reiki.
Dieper, omdat door de symbolen de energie nog intenser wordt ervaren, op mentaal, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau.
Breder, omdat door de symbolen er nog veel meer mogelijkheden zijn om Reiki te  beoefenen.
Met andere woorden: Je gaat nog intensiever met jezelf aan de slag.

Interesse?

Bel of mail wanneer je interesse hebt. Dan bespreken we in een persoonlijk en informatief gesprek jouw vragen en wensen.

Praktisch

De investering voor de tweedegraads cursus is €500,00 inclusief een certificaat van de Reiki Alliance.

Zie je voor actuele cursus data en tijden tweedegraads cursus. De cursus bestaat uit 3 dagdelen. Tussen het eerste en tweede dagdeel zit altijd enkele dagen. Het derde dagdeel sluit aan op het tweede dagdeel. Aan het eind van de cursus wordt met elkaar een Reikisessie afgesproken.

Een andere cursusdatum die beter bij jou past is ook mogelijk.

Agenda Tweedegraads Reiki cursus

*Eerste deel vrijdag 1 november, van 19.30 tot 22.30 uur, tweede deel vrijdag 8 november, van 9.30 tot 12.30 uur en het derde deel, zaterdag 9 november, van 9.30 tot 12.30 uur.

Voor meer informatie kun je bellen met 06-25180163 of een mail sturen.

Reikimaster

Mijn gehele zijn, vroeg erom om het grote geschenk van Reiki door te geven. Dat was mijn grootste drijfveer om op pad te gaan voor mijn Reiki masterschap.

Gaat jouw gevoel steeds meer borrelen, bij de intentie om Reikimaster te worden?

Het Reiki masterschap is een persoonlijk pad, wat je samen met jouw opleidend Reikimaster volgt. En voor jou een intensive voorbereiding vraagt. Jouw gevoel mag spreken, met welke Reikimaster jij de verbinding aan wilt gaan. Het traject jou op een liefdevolle, vertrouwelijke manier uitdaagt en laat groeien in je zijn.

Wanneer je het Reiki masterpad wilt volgen dan: ben je opgeleid in de eerste en tweede graad van Reiki, in de originele traditie van Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata en Phyllis Lei Furumoto.

Het traject tot Reikimaster, duurt meerdere jaren. Het is een groeiproces van ervaringen en gronding. De energie van Reiki maak je duidelijk wanneer jij je Reiki masterschap afrond.

Wanneer het gevoel voor jou steeds duidelijker wordt om op pad te gaan voor het Reiki masterschap, is er een persoonlijke afspraak voor jou intentie. Als je bij een andere Reikimaster de tweede graad hebt gevolgd, zal ik je vragen om dat persoonlijk aan te geven, voordat wij samen een verbinding aangaan.

Praktisch

In de traditie van Usui Shiki Ryoho is de investering tot Reikimaster €10.000,00 inclusief een certificaat van de Reiki  Alliance. Dit bedrag betaal je bij de inwijding tot Reikimaster.

Reiki-activiteiten

Snel naar:

Behandelavond eerstegraad

Oefenen, oefenen, oefenen, zei mw. Takata

Het is bewezen dat Reiki beoefenen met andere Reikistudenten een voedingsbron is voor jou eigen spirituele groei.

De behandelavonden zijn voor de  eerste- of tweedegraads Reikistudent. 
Je bent van harte welkom op de behandelavond. 
Jezelf onderdompelen in de energie, door Reikibehandeling te geven en te ontvangen.

Elke behandelavond kan een andere ervaring zijn. Door na afloop in de cirkel jouw eigen ervaring te delen en de ervaringen van de andere deelnemers te horen, groei je verder in jou persoonlijke ontwikkeling.

Vanaf 19.15 staan koffie en thee klaar. Om 19.30 begint de avond tot ongeveer 22.15 uur.

Tip: Neem eventueel sloffen/sokken en een extra trui of vest mee.

Praktisch:

Data behandelavond eerstegraad en tweede graad,

-Dinsdag 6 augustus

Dinsdag 10 september

Tarief: €15,00 inclusief koffie en thee.

Opgeven: via contact

Behandelavond Tweedegraad

Oefenen,oefenen, oefenen, zei mw. Takata.

Jouw Reikipad , is nu nog interessanter en breder inzetbaar, nu je gebruik maakt van de symbolen. Wanneer je met elkaar Reiki uitwisselt, ervaringen deelt, versterkt dit proces van spirituele groei op een liefdevolle manier.

De tweedegraads behandelavond kan steeds een andere ervaring zijn. Door na afloop in de cirkel jou ervaring te delen en de  ervaringen van de andere deelnemers te horen, groei je verder in jou persoonlijke ontwikkeling.

Praktisch

Data behandelavond tweede graad:

– Dinsdag 27 augustus.

Vanaf 19.15 uur staat koffie en thee klaar. De avond begint om 19.30 tot 22.30 uur.

Tarief: €15,00 inclusief koffie en thee.

Opgeven: via contact

Reiki & zelf-reflectie

Workshop Zelfbehandeling 

De zelfbehandeling is liefde voor jezelf geven. Aandacht aan jezelf geven. Helende energie.

Hoe is de zelfbehandeling bij jouw in het dagelijks leven geïntrigeerd?

Wat is jouw gevoel, ervaring bij bepaalde posities? Wat leert de Reiki-energie jou tijdens de zelfbehandeling? Wat behandel je tijdens de zelfbehandeling? Bewustwording, waarom behandel je.

Tijdens deze dag over de zelfbehandeling, gaan we met elkaar op zoek waarom de zelfbehandeling belangrijk is.

Praktisch:

Datum: Hoor graag je interesse voor de workshop.

Tijd: Van 10.00 tot 16.30 uur. Inloop vanaf 9.30 uur

Investering: €85,00 inclusief koffie , thee en [vega] soep bij de lunch [ Zelf een lunchpakketje meenemen].

Locatie: Schaepmanstraat 29.

Opgeven en/of vragen: Via contact